Over de schrijfster
Als een jonge ambitieuze vrouw studeerde ik af aan de Universiteit Maastricht in Bedrijfseconomie. Een jaar later sloot ik met succes de opleiding tot registeraccountant af. Ik was toen al twee jaar werkzaam bij Ernst & Young Accountants. Weer een jaar later deed zich de mogelijkheid voor om uitgezonden te worden naar Praag, Tsjechie. Ik greep deze kans met beide handen en alles wees erop dat mijn droom, ‘een succesvolle carriere’, binnen handbereik lag.

Na een paar jaar in Praag gewerkt te hebben probeerde ik een uitzending te regelen naar Ierland. Dit vlotte niet erg. Het hele jaar had ik me al niet lekker gevoeld en de dokters wisten niet veel anders te doen dan me de ene na de andere antibioticakuur te geven.

Eind september van dat jaar viel het doek. Ik was ziek, ernstig ziek. Toch verhuisde ik nog naar Ierland. Het duurde een paar maanden voordat ik me realiseerde hoe ziek ik was en dat dit niet met wat bedrust over zou gaan.
De lichamelijke zwakte, het onvermogen om snel te genezen en het verlies van mijn carriere waren genoeg om depressief van te worden. Daarbij kon niemand een antwoord geven op mijn vragen:

Waarom word ik niet beter?
Waarom ben ik ziek geworden?
Waarom ik?
Waarom leef ik nog?
Waarom leef ik?
Wat is nu het nut van het leven?

Deze situatie dwong me op zoek te gaan naar antwoorden. Alles wat ik dacht te weten, alles wat ik ooit geleerd had, bleek nutteloos te zijn. En zo begon mijn zoektocht.
Maar ik was te zwak om te lezen. Dus ik dacht veel na en vroeg aan anderen om me voor te lezen. Langzaam had ik genoeg kracht om te lezen en ik las en ik las en ik leerde en ik leerde. En ik leerde om te kijken en langzaam leerde ik ook te voelen.
Door een gebrek aan vertrouwen, geduld en wijsheid is deze zoektocht zeer zwaar en moeizaam geweest maar nu, op dit moment, is het een ontdekkingsreis, die continu nieuwe werelden voor me opent.
En zo heeft een ernstige ziekte me het grootste geschenk gegeven dat een mens kan vragen: plezier in het leven.

Het zijn zowel deze negatieve en depressieve ervaringen als de positieve en vreugdevolle ervaringen, de moeizaam opgedane kennis en wijsheid als het snel verkregen inzicht, die mijn inspiratiebron vormen en die samen met het verlangen om dit met anderen te delen, geleid hebben tot het creëren van ‘Book of Tales’.


Verhalen uit Book of Tales  >>
<<   Mijn Oude Hoed
© Brigitte Franssen 2007
Mantovani.mp3
HomeSouvenir ShopNew ArrivalsRLE ictMailboxEnglish SectionGreeting CardsDutch SectionSitemapDonations